Arbetsdag på Bärön

Idag hade föreningen sin första arbetsdag på Bärön för i år.

Regntygnda moln svepte från väster men det stoppade inte nio personer från att åka ut till ön. (Föreningsbåten låg redan i vattnet eftersom vi för någon vecka sedan hade sjösatt den och provkört motorn.) Det blev en liten omplanering av arbetsuppgifterna bara eftersom det var svårt att måla yttervägg och olja föreningens brygga på grund av regnet. Det får vi göra senare i sommar. Istället blev det resning och städning av stora rummet från byggmaterial som inte kommer behövas för tillfället. Detta organiserades istället i ute i ekonomibyggnaden.

I köket börjades taket skrapas och borstas från gammal limfärg och ett par skåp togs ner för att underlätta vid framtida målning av tak och tapetsering av väggar. I farstun städades det också ordentligt och en skåp organiserades med föreningens verktyg etc. Leif tog hand om fönstren som skrapades och fick sig en första oljning.

Stigarna på ön trampades upp och och rensandes från nerfallna grenar etc. Dassen städades på ön och en skylt som ramlat ner sattes åter upp. Före hemfärd togs en del mått på material som behöver köpas in för framtida arbeten.


Förmiddagsfika före städningen startades.                                 Lunch efter att rummet hade rensats ut på byggmaterial.

 

 

Taket i köket skrapats och borstas.                                            Leif fixar med fönstren.

 

På väg hem från dagens arbetshelg.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-05-07, 20:27
Uppdaterad 2017-05-07, 20:27

 
Lurö Natur- och kulturföreningen • Kontakt
Webbverktyg från Askås I&R