Höstens arbetshelg

I helgen har föreningens haft höstens arbetshelg på Lurö.

Båtarna gick som vanligt klockan 17.00 från Ekenäs och Spiken på med sikte på Lurö. Väl på plats inkvarterade drygt 40 medlemmar på vandrarhemmet och därefter dukades det upp en kulinarisk knytmiddag med allt från pajer i alla dess smaker, vegetariska grytor blöd i form av bl.a. rödbetsbröd och focaccia m.m. m.m.

Under lördagsmorgonen tog Sune och Noak två båtar fullastade med drygt 25 personer till Sönnervass där uppdraget var risdragning och eldning. För detta arbete får föreningen 5000 kr av Länsstyrelsen.

Kvar på Lurö var ett gäng som tog bort sly på Tegelbruksängen som växt upp i bl.a diket och runt ruinen. Andra rensade stigar från sly medans Anton, Kicki och Susanne förberedde kvällens middag med varmrökt lax, hjortronsås kokt potatis och till efterrätt blev det bär paj med bl.a. rabarber och blåbär från ön.

Söndagen började med ett medlemsmöte där föreningsmedlemmar informerades om vi behöver köpa lampor till lilla Brattens fyr där vi inte har någon i reserv och att föreningen har sökt pengar 50 000 kr från Helmiastiftelsen för fortsatta renoveringar av Bärötorpet. En annan punkt som togs upp är att föreningen måste informera sig mer om en ny lag som heter GDPR som träder i kraft under nästa år. Detta gäller hur medlemmarnas personuppgifter ska användas och godkännas.

Efter mötet gick en grupp för att dra upp Linfäjan på Korsön, andra fortsatte rensa stigar, och ett par medlemmar tog hem föreningens postlåda i Bösshamn där föreningens broschyr säljs under sommaren. En båt gick även till Norra Hökön där bänkar och spångar oljades, sly togs bort i hamnen och stigmarkeringarna förbättrades. På Lurö sattes fågelholkar upp, badflotten drogs upp på land och viken på Stenstaka städades från skräp. Efter lunch tog båtar åter sikte på fastlandet och föreningens höstarbetshelg  var slut.

 

Eldning och risdragning på Sönnervass

 

På Tegelbruksängen tas det ner sly i dilkerna och vid staketet.      Eldning av sly på Norra Hökön.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-10-15, 20:22
Uppdaterad 2017-10-15, 20:22

 
Lurö Natur- och kulturföreningen • Kontakt
Webbverktyg från Askås I&R